Materiaalit

Perusajatuksenani on luoda uniikkeja koruja, joista välittyy tekemisen intohimo ja vahva käsityön leima.
Yli sata vuotta vanhan korusepän pöytäni äärellä syntyy suurella sydämellä tehtyjä koruja.

Hopea – Hopeakorujen materiaali on 952-hopea, hopealusikoiden materiaali on kovempi 830-hopea.
Etsaamalla valmistetut hopeakorut, joissa on tekstiä tai kuvaa, ovat ainutlaatuisia. Jokainen etsauskerta antaa yksilöllisen ja rustiikin lopputuloksen. Vältä ruiskuttamasta hajusteita tai hiuslakkaa etsatulle korulle, koska ne saattavat vaurioittaa korun pintaa. Puhdista etsattu koru ainoastaan kiillotusliinalla älä upota kiillotusaineeseen.

Pronssi – Pronssikoruni ovat usein melko rustiikkeja. Pronssipintaa mm. vasaroin, polttan, etsaan ja/tai patinoin, jolloin korut saavat jopa muinaiskoruja muistuttavan ilmeen.
Pronssikoruja suojaa aina lakkapinta, joka estää tehokkaasti tummumisen. Joskus lakkaus kuluu käytössä ajan myötä ja koru saattaa tummua tai alkaa vihertää. Kuluneet kohdat sekä pienet tummumat voi kiillottaa kultasepänliikkeiden hopeanpuhdistusliinoilla. Liinapuhdistuksen jälkeen koru olisi hyvä pestä miedossa saippuavedessä ja kuivata huolellisesti. Korun voi lakata itse värittömällä metalli- tai kynsilakalla. Voit myös aina toimittaa pronssikorusi huoltoon minulle.
Pronssikorvisten tapit ja lukko-osat ovat 925-hopeaa, koukut kullattua terästä tai kullattua hopeaa.

Messinki – Messinkikorut ja -tuotteet valmistan hyvin samalla tavoin, kuin pronssikoruni. Usein pronssi- ja messinkituotetta on vaikea erottaa toisistaan. Messinki on kuitenkin väriltään keltaisempi materiaali, kuin enemmän punaruskeaan vivahtava pronssi. Messingistä valmistan mm. vyönsoljet, rasiat ja muut pientuotteet korujen lisäksi. Suojaan messinkipinnan aina lakkauksella. Lakkauksen kuluessa pinnalta messinki hapettuu ja tummuu, kun joutuu ilman kanssa tekemisiin.  Lakkauksen kuluessa voit kiillottaa sen messingin ja kuparin kiillotusaineella. Voit myös aina toimittaa messinkituotteesi huoltoon minulle.

Teräs – Valmistan teräskorut pääasiallisesti ruostumattomasta teräksestä, joka on ihanan kevyt ja kestävä materiaali. Lisäksi teräskorut ovat lähes huoltovapaita. Kirkkaat teräspinnat voit puhdistaa sormenjäljistä mikrokuituliinalla tai pestä miedolla saippuavedellä ja kuivata pehmeällä liinalla.
Teräskorvakorujen tapit ja lukko-osat ovat 925-hopeaa, koukut 925-hopeaa tai kirurginterästä.

Alumiini – Alumiinituotteet valmistan kierrätysalumiinista, joka on nikkelivapaata.
Kevyt materiaali mahdollistaa tekemään näyttäviä koruja, joita on mukava käyttää joka päivä.
Alumiinissa korvakoruissa koukut ovat 925-hopeaa tai kirurginterästä.

Anu Ek Design – AED -koruilla on maksuton huoltotakuu!
Voit toimittaa korusi huoltoon; kiillotettavaksi, uudelleen patinoitavaksi tai lakattavaksi postimaksun hinnalla.

Kaikkia koruja on aina syytä säilyttää kuivassa paikassa valolta suojattuna.

HUOMIOITHAN, ETTÄ KORUT ON KÄSIN VALMISTETTUJA UNIIKKITUOTTEITA, JOTEN NE SAATTAVAT HIEMAN POIKETA VERKKOKAUPASSA OLEVISTA TUOTEKUVISTA.

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?