Korujen hoito ja huolto

Korujen hoito

Valmistamani korut ovat jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja ja niistä kannattaa pitää hyvää huolta, jotta ne säilyvät vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen hyvinä ja kauniina. Pese koru käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla, jos se on joutunut kosketuksiin ihovoiteiden, hajusteiden, hiuslakan jne. kanssa. Säilytä hopea- ja pronssikorut korukotelossa valolta suojassa. Lisäsuojaa korusi tummumisen estämiseksi saat laittamalla korukotelon tiiviiseen muovipussiin (minigrip). Älä säilytä koruja kosteassa kylpyhuoneessa. Alumiini- ja teräskorut kestävät paremmin ilman epäpuhtauksien aiheuttamaa tummuttavaa vaikutus, joten niitä ei tarvitse säilyttää muovipussissa.

Eri materiaalit

Hopeakorujen materiaali on sterlinghopea, joka ei sisällä nikkeliä. Pääosa hopeamateriaalista on kierrätettyä. Useat korut värjään eli patinoin osin tai kokonaan tummaksi. Patinointi näkyy korun uurteissa tummana ja tuo kuvioinnit hyvin esiin tai se näkyy antiikkipatinoituna pintana.  Ajan myötä kaikki hopeakorut tummuvat. Tummumista voi ehkäistä korun säännöllisellä puhdistuksella ja säilytyksellä, ks. johdanto. Tummentumat voit poistaa korusta hopealle tarkoitetulla puhdistusliinalla. Liinapuhdistuksen jälkeen koru on hyvä pestä vielä laimealla saippuavedellä, jottei liinan puhdistusaine sotke vaatteita. Syövytysmenetelmällä valmistetut hopeakorut, joissa on tekstiä tai kuvaa, ovat ainutlaatuisia ja niitä ei muualta saa. Korujen rustiikkinen pinta syntyy uniikista syövytysmenetelmästä. Jokaisen korun syövytetty lopputulos on aina hieman erilainen. Vältä ruiskuttamasta hajusteita tai hiuslakkaa syövytetylle korulle, koska ne saattavat vaurioittaa korun pintaa, kuvaa ja tekstiä. Korut on hyvä riisua urheilun, saunomisen ja suolaisessa, mineraalipitoisessa tai klooratussa vedessä uimisen ajaksi. Haluatko tilata korun valitsemallasi tekstillä tai kuvalla? Ota yhteyttä. Kummilusikat ja mahdolliset pienet aterimet valmistan 830 hopeasta, joka on kovempaa ja kestävämpää, kuin koruhopeana käytettävä sterlighopea. 830 hopea sisältää 83% hopeaa ja loput kuparia ja muita metalleja.

Alumiinikorut on valmistettu kierrätysalumiinista, joka on nikkelivapaata.
Kevyt materiaali mahdollistaa tekemään näyttäviä koruja, joita on mukava käyttää joka päivä.
Alumiinissa korvakoruissa koukut ovat sterlinghopeaa tai kirurginterästä, jotka eivät sisällä nikkeliä.

Pronssikorujen pinta lakataan aina, se estää korujen tummumisen. Lakkaus kuluu luonnollisesti käytössä ja ajan saatossa ja tällöin koru saattaa tummua tai alkaa vihertää. Lakkapinta vahingoittuu lisäksi erilaisten kemikaalien vaikutuksesta. Pronssi on kuparin, tinan ja sinkin seos, jolle on ominaista nopeampi tummuminen kuin jalometalleille. Pronssilukkoja ei kuitenkaan voi suojata lakalla lukkomekanismin tukkeutumisen vuoksi. Tämän vuoksi lukot tummuvat nopeammin käytössä. Pronssikorut valmistan useimmiten vasaroituna, etsattuina, poltettuina ja patinoituna, joten ne ovat jo alkujaan rustiikkisia ja osittain tummia, joten mahdollista lukon tummumista ei edes erota. Korut on hyvä riisua urheilun, saunomisen ja suolaisessa, mineraalipitoisessa tai klooratussa vedessä uimisen ajaksi.

AED (Anu Ek Designin) koruilla on maksuton huoltotakuu, voit aina toimittaa korun huoltoon uudelleen lakattavaksi postimaksun hinnalla.
Voit myös itse lakata korun metallilakalla tai värittömällä kynsilakalla mikäli korun lakkaus alkaa kulua. Nappikorvakorujen tapit ja lukko-osat ovat sterlinghopeaa, koukut kullattua terästä.

Messingistä valmistan yksilöllisiä vöitä ja vyösolkia sekä persoonallisia pikkurasioita ja avaimenperiä. Myös jonkun verran valmistan messinkikoruja. Etsauksella eli syövytyksellä messinkiin saa siirrettyä melko yksityiskohtaista kuvaa sekä tekstiä. Etsaus luo tuotteisiin rustiikkisen ilmeen. Messinkikorun voi saada rustiikkisena tai kirkkaan kullan hohtoisena. Ilmassa oleva happi saa messingin tummenemaan, tämän vuoksi messinkituotteet lakataan.

Teräskorut ovat ihanan kevyitä ja ovat kestävää materiaalia. Korvakorujen koukut ovat nikkelivapaata materiaalia, sterlinghopeaa tai kirurginterästä. Teräskorut saat puhdistettua sormenjäljistä kätevästi mikrokuituliinalla. Voit myös pestä teräskorun miedolla saippuavedellä, kuivaa koru huolellisesti pesun jälkeen, ettei pinnalle kuivu ikäviä vesiläikkiä. Teräsmateriaalin hankin kotimaisilta ja paikallisilta teräsyrityksiltä.

Lisäksi käytän koruissani paljon erilaisia kierrätysmateriaaleja vaihtelevasti, kulloisenkin materiaalin saatavuudesta riippuen.

Korujen komponentit, kuten lukot, lenkit ja ketjumateriaalin hankin kotimaasta ja Ruotsista.

Korukoteloni ovat uniikkeja ja ovat FSC-sertifioidusta kartongista valmistettuja. Kotelot valmistetaan Suomessa ja Pohjoismaissa. Suurimman osan koteloista hion rustiikkisen näköiseksi sekä stanssaan kaikkiin koteloihin AED (Anu Ek Design)-painatuksen.

Korujen huolto ja korjaukset

KORUJEN HUOLTO JA KORJAUKSET                                                                                                                                                                                                         Valmistamallani koruilla on ainainen huoltotakuu, voit toimittaa korun kiillotettavaksi, uudelleen patinoitavaksi tai lakattavaksi postimaksun hinnalla tai piipahtaa pajalle tuomaan korusi huoltoon. Useimmiten huoltotyö sujuu kädenkäänteessä ja saat korusi heti mukaan. Itse huolto on maksuton. Toisinaan sattuu ja tapahtuu ja rakas koru voi rikkoutua. Korujeni korjaukset, kuten pienten osien vaihdon ja korjaustyöt teen nimellishinnoin.

HUOMIOITHAN, ETTÄ  JOKAINEN KORU ON KÄSIN VALMISTETTU UNIIKKITUOTE, JOTEN NE SAATTAVAT HIEMAN POIKETA VERKKOKAUPASSA OLEVASTA TUOTEKUVASTA.

Ota yhteyttä mieltäsi askarruttavissa koruasioissa – autan mielelläni.

KORUSEPPÄ ON PALVELUKSESSASI – KUN HALUAT JOTAIN MUUTA

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?